FI | EN

Oulussa, Tampereella ja pääkaupunkiseudulla laaja kenttäkoe

TeleFOT on nelivuotinen EU-tutkimusprojekti, jonka tavoitteena on laajoilla kenttäkokeilla tutkia, miten matkapuhelimet ja navigaattorit sekä niiden kautta tarjottavat palvelut vaikuttavat liikenteeseen. TeleFOT:ia koordinoi VTT. Oulussa, Tampereella ja pääkaupunkiseudulla laajassa kenttätutkimuksessa keskitytään taloudellisen ajamisen opastuksen, liikenneinformaation ja ylinopeusvaroitusten vaikutusten tutkimiseen. Testaajiksi on haettu noin 200 autoilijaa Oulusta, Tampereelta sekä pääkaupunkiseudulta. Testit alkoivat syyskuussa 2010 ja kestävät 13 kuukautta.

Tutkimuksessa testataan kaksi sovellusta:

Sovellukset käynnistyvät automaattisesti Bluetooth -yhteyden kautta käyttäjän matkapuhelimen ollessa autoon asennettavan DRIVECO-moduulin lähellä.

Testikäyttäjien tukisivut

Lisää testikäyttäjiä etsitään!

Tutkimus on alkanut syyskuussa 2010, mutta etsimme lisää testikäyttäjiä. Tutkimuksen kenttäkokeet päättyvät 31.10.2011. Voit osallistua tutkimukseen, mikäli käytettävissäsi on bensiinikäyttöinen henkilöauto mallivuodesta 2001 eteenpäin tai dieselkäyttöinen henkilöauto mallivuodesta 2004 eteenpäin sekä Nokian N- tai E-sarjan älypuhelin, jossa on GPS.

Jos olet kiinnostanut osallistumaan testiin, ole hyvä, klikkaa tästä ja täytä ilmoituslomake, niin otamme sinuun pikaisesti yhteytä

Seventh Framework Programme TeleFOT is a research project co-funded by the European Union within the 7th Framework Programme.
European Commission Information Society and Media